![Galette beurrée dunkerquoise Galette beurrée dunkerquoise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4c8eac1c-64ed-4eac-9e4b-47e9af8eab7c/Derivates/7ddc68d8-f41a-4a13-91dd-f4f93b65b928.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 65 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 250 g de farine de blé
- 50 g de beurre pommade
- 100 g d'œufs battus (2 œufs env. 90 g pour la pâte et 10 g pour la dorure)
- 1 pincée de sel
La crème
- 120 g de sucre en poudre
- 100 g de blancs d'œufs
- 250 g de beurre
- 5 g de rhum blanc
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1634.7 kJ / 392.8 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 90.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon
30 min
Sauce cheddar
10min
Sucettes de gâteau de Noël
6h
Soupe à la tomate, tartines de fromage fondu
30 min
Pêches à la mousse de fraise et chocolat blanc
1h 35min
Gâteau de Pâques
13hod.
Paris-Brest
3h
Baguette farcie au chorizo
2h 15min
Velouté de tomate
40 min
Les gaufres de la foire
3h
Cheesecake aux speculoos
1 godz.
Glace sundae nappage caramel
3 Std. 35 Min