Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 65 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 250 g de farine de blé
- 50 g de beurre pommade
- 100 g d'œufs battus (2 œufs env. 90 g pour la pâte et 10 g pour la dorure)
- 1 pincée de sel
La crème
- 120 g de sucre en poudre
- 100 g de blancs d'œufs
- 250 g de beurre
- 5 g de rhum blanc
- sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1634.7 kJ / 392.8 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 90.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cubes de sucre d'orge
Brak ocen
Sandwichs de spaghetti légumes
1 Std.
Poulet aux endives à la crème de maroilles
30 Min
Galette des Reines aux pommes et pignons des Landes
1 Std. 30 Min
Welsh rarebit
30 Min
Merveilleux au chocolat
2 Std. 45 Min
Galette frangipane aux framboises
1 Std. 30 Min
Gaufrettes à la vanille
1h 5min
Flamiche aux chicons et maroilles
2 Std.
Moka
1 Std. 15 Min
Tarte au libouli
2 Std. 45 Min
Carbonade flamande
1 Std. 45 Min