Galette beurrée dunkerquoise

Galette beurrée dunkerquoise

3.4 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
10 parts

Składniki

La pâte
  • de lait
    65 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    15 g
  • de farine de blé
    250 g
  • de beurre pommade
    50 g
  • d'œufs battus (2 œufs env. 90 g pour la pâte et 10 g pour la dorure)
    100 g
  • de sel
    1 pincée
La crème
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de blancs d'œufs
    100 g
  • de beurre
    250 g
  • de rhum blanc
    5 g
  • sucre glace pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 392.8 kcal / 1634.7 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 17.1 g
Sód 90.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...