![Petites bouchées au chocolat et meringue Petites bouchées au chocolat et meringue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d763f511-643f-4ea2-82d0-2377dffab9df/Derivates/e09e9856-2176-4176-b9dc-63e3147722d9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de biscuits écrasés (type galettes bretonnes)
- 100 g de beurre mou
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 467.2 kJ / 112.4 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 18.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miniburgers aux steaks épicés
3 Std. 45 Min
Miniclub sandwichs
1h 30min
Biscuits au chocolat noir et crème de chocolat blanc
5h 50 min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Croustillant poire-chocolat
1ч. 10 мин.
Macarons chocolat-framboise
27 godz. 45 min
Mini-saint-honoré
2h
Coupelles de chocolat
2h 45min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Entremets fraise façon mille-feuille
5h
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min