Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de biscuits écrasés (type galettes bretonnes)
- 100 g de beurre mou
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 467.2 kJ / 112.4 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 18.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Mille-feuille chocolat-caramel
3 Std. 30 Min
Tartelette fleur à la crème d'amande
1 Std. 10 Min
Macaron tiramisu
26 Std.
Saint-honoré citron-framboises
2 Std. 30 Min
Mille-feuille express framboise-citron
30min
Merveilleux au chocolat
2h 45min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3 Std.
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Mille-feuille classique à la vanille
7 Std. 10 Min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45min
Tarte tropézienne
3 Std.