Tandoori chicken pizza

Tandoori chicken pizza

4.8 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 slices

Składniki

Pizza dough
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    20 g
  • warm water
    320 g
  • white sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    1 tsp
  • baker's flour
    350 g
  • fine semolina
    150 g
  • sea salt
    1 tsp
Assembly
  • tandoori paste (see Tips)
    40 g
  • tomato paste (see Tips)
    60 g
  • mozzarella sliced or paneer, cut into small pieces
    150 g
  • cooked tandoori chicken pieces (see Tips)
    250 g
  • coarse semolina to dust
  • red onion sliced
    ½
  • cucumber raita to serve
  • long red chilli sliced, to serve
  • fresh coriander leaves only, to serve

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 132.5 kcal / 554.2 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 4.3 g
Węglowodany 17.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 217.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...