Urządzenia i Akcesoria
Piri-piri spatchcock chicken (MEATER +)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
-
fresh bird's eye chillies trimmed6 - 8
-
garlic cloves5
-
fresh bay leaves3
-
extra virgin olive oil (see Tips)150 g
-
paprika2 tsp
-
dried oregano1 tsp
-
lemon juice20 g
-
whole chicken1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
247.3 mg
Białko
65.2 g
Kalorie
4625.3 kJ /
1105.5 kcal
Tłuszcz
89 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
20.4 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Malay-style coconut chicken
25 Std. 40 Min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, using modes)
40 Min
Curry Shepherd's Pie
1 Std. 45 Min
Korean fried chicken
4 Std.
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Korma spice blend
5 Min
Tandoori paste
5 Min
Tandoori chicken
45 Min
Garlic paste
20 Min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Turmeric lime chicken skewers
1 Std. 30 Min
Marinated chicken with salsa
40 Min