Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
TM6 TM5

The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)

4.7 (36 ocen)

Składniki

Curry spice mix

  • 1 tbsp ground ginger
  • 2 tsp dried chilli flakes
  • 1 tbsp coriander seeds
  • 1 tbsp caraway seeds
  • 1 tsp cardamom pods
  • 1 tsp cumin seeds
  • ½ tsp fenugreek
  • 1 tsp fennel seeds
  • 1 tsp mustard powder
  • 1 tbsp ground turmeric
  • 1 tsp whole black peppercorns
  • 1 cinnamon quill
  • 5 whole cloves
  • 2 dried bay leaves
  • 5 g fresh curry leaves (approx. 20 leaves)

Chicken filling

  • 2 brown onions, cut into halves
  • 6 garlic cloves
  • 80 g vegetable oil
  • 1 tsp sea salt
  • 400 g canned diced tomatoes
  • 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut into strips (approx. 3 cm)
  • 670 g canned coconut cream

Assembly

  • 600 g puff pastry (see Tips)
  • 1 egg, lightly beaten
  • sesame seeds, black and white, to sprinkle
  • plain flour, to dust

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
4797.8 kJ / 1146.7 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
59.7 g
Tłuszcz
84.5 g
Tłuszcz nasycony
49.6 g
Błonnik
6.5 g
Sód
608 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy