Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g basmati rice
- 300 g boiling water, plus extra to soak
- 10 g fresh ginger
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves, plus extra sliced to garnish (optional)
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 90 g tandoori paste (see Tips)
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sea salt
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp ghee
- 500 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 20 g almond meal (see Tips)
- fresh coriander, leaves only, torn into pieces, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2781.3 kJ / 664.8 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1264.5 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
"Marry me" chicken pasta
30 min
Quick chicken tikka masala
35min
Ancho chilli bean bowl
1 godz.
All in one bowl bolognese
40min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 min
Chinese-style chicken
25min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Thai red chicken curry and rice
40min
Creamy beef curry and rice
1 godz. 15 min
Chilli with rice
50min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min