Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 265 g di zucchero
- 40 g di destrosio
- 40 g di latte in polvere magro
- 2 g di farina di semi di carrube
- 1 g di gomma di guar
- 615 g di latte intero
- 165 g di panna (30-40% di grassi)
- ½ stecca di vaniglia, solo i semini estratti
- cubetti di ghiaccio q.b. per raffreddare
- 125 g di acqua
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 125 g di lamponi
- 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca), a listarelle
- cioccolato rosa (ruby) in gocce (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 509.8 kJ / 121.8 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 10.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato all'ananas al profumo di agrumi
8h 20min
Gelato allo zabaione
10h 20min
Gelato alla vaniglia
12h
Gelato fiordilatte
10h 30min
Gelato alla vaniglia
12h
Coppetta al caffè
2h 15min
Gelato allo yogurt greco con frutti rossi
16h 20 min
Gelato al torrone
10h 20min
Crema Bimby® al caffè
1h
Gelato semplice alla nocciola
6h 30min
Gelato al limone
8h 20min
Gelato alla crema
10h 15min