Crostata alle mele cotogne
TM6 TM5

Crostata alle mele cotogne

4.2 (13 ocen)

Składniki

Pasta frolla

  • 150 g di zucchero
  • 1 limone, solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 200 g di burro, a temperatura ambiente, a tocchetti + q.b.
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 1 pizzico di sale
  • 400 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci

Ripieno

  • 700 g di cotognata a pezzi
  • 70 g di vino dolce (per esempio Porto, Marsala, Vin Santo)

Terminare la preparazione

  • 1 albume, leggermente sbattuto

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3448 kJ / 824 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
134 g
Tłuszcz
29 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy