Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 150 g di zucchero
- 1 limone, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di burro, a temperatura ambiente, a tocchetti + q.b.
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 400 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 700 g di cotognata a pezzi
- 70 g di vino dolce (per esempio Porto, Marsala, Vin Santo)
Terminare la preparazione
- 1 albume, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2 godz.
Torta di mandorle e pistacchi
1h
Crostata ai cachi
1h
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1h 30min
Frittelle di mele e arancia
1h 5min
Torta pere e zenzero
40min
Pane alla zucca con uvetta
19 godz.
Crostata di castagne
2 Std. 30 Min
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1h 30min
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby® (TM6)
2 godz.
Torta soffice all'arancia
1h 30min
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
1h 15min