Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia

Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia

4.8 155 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
12 porzioni

Składniki

Pasta biscotto
  • 4 uova
  • 100 g di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 30 g di farina tipo 00
  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • 50 g di olio di semi di arachidi
Farcia
  • 250 g di marmellata di arance
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 300 g di mascarpone
  • 40 g di zucchero a velo vanigliato
  • 1 arancia, preferibilmente biologica la scorza grattugiata
Glassa
  • 70 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 70 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 10 g di burro
Terminare la preparazione
  • 4 fette di arancia candita
  • 4 rametti di ribes rosso
  • cioccolato fondente riccioli
  • scorza di arancia

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 364.7 kcal / 1525.8 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 27.2 g
Węglowodany 25.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Sód 136.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...