Crostata con crema e amaretti al caffè

Crostata con crema e amaretti al caffè

4.6 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 200 g di zucchero
  • 500 g di farina tipo 00
  • 200 g di strutto
  • 4 tuorli
  • 8 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 uovo grande
Crema pasticcera
  • 250 g di latte intero
  • 50 g di frumina
  • 3 tuorli
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 120 g di zucchero
Terminare la preparazione
  • 120 g di amaretti a pezzi
  • 120 g di caffè espresso caldo (circa 3 tazzine)
  • 30 g di mandorle a lamelle
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 170.9 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 2404.6 kJ / 574.7 kcal
Tłuszcz 29.4 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Węglowodany 72.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...