Crostata con crema e amaretti al caffè

Crostata con crema e amaretti al caffè

4.6 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

Pasta frolla
  • di zucchero
    200 g
  • di farina tipo 00
    500 g
  • di strutto
    200 g
  • tuorli
    4
  • di lievito in polvere per dolci
    8 g
  • uovo grande
    1
Crema pasticcera
  • di latte intero
    250 g
  • di frumina
    50 g
  • tuorli
    3
  • di panna (min. 30% di grassi)
    250 g
  • di zucchero
    120 g
Terminare la preparazione
  • di amaretti a pezzi
    120 g
  • di caffè espresso caldo (circa 3 tazzine)
    120 g
  • di mandorle a lamelle
    30 g
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 574.7 kcal / 2404.6 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 29.4 g
Węglowodany 72.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Sód 170.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...