Wersje kompatybilne
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan brioche
- 150 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 5 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di farina manitoba
- 2 tuorli
- 1 limone, la scorza grattugiata
- 30 g di olio di oliva
- 1 pizzico di sale
Crema pasticcera alle fragole
- 300 g di fragole, pulite e a pezzi
- 80 g di zucchero
- ½ limone, il succo filtrato
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di latte intero
- 2 tuorli
- 40 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- zucchero di canna q.b.
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1421.5 kJ / 339.8 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 136.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata con crema e amaretti al caffè
2u.
Treccia alle mandorle e cioccolato
5 godz. 30 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1u. 20min
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby® (TM6)
2u.
Rotolo al caffe e nocciola
2h 30min
Trecce dolci
4h
Treccia al latte
2h 30min
Rosette alle mele
3h 30min
Ghirlanda dolce di Natale
4h 30min
Krapfen con crema pasticcera
4h 20 min
Rotolo al tiramisù
3h 30min
Torta della nonna (TM6)
1h 30 min