Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole

Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole

3.4 39 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porzioni

Składniki

Pan brioche
  • di latte
    150 g
  • di zucchero
    5 g
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    15 g
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di farina manitoba
    150 g
  • tuorli
    2
  • limone la scorza grattugiata
    1
  • di olio di oliva
    30 g
  • di sale
    1 pizzico
Crema pasticcera alle fragole
  • di fragole pulite e a pezzi
    300 g
  • di zucchero
    80 g
  • limone il succo filtrato
    ½
  • di latte intero
    60 g
  • tuorli
    2
  • di farina tipo 00
    40 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    100 g
Terminare la preparazione
  • zucchero di canna q.b.
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 339.8 kcal / 1421.5 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 53.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 136.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...