Wersje kompatybilne
Biscotti di Pasqua ripieni di crema Bimby® al limone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
Crema Bimby® al limone
- 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca) a pezzi
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero
- 2 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1179.5 kJ / 281.9 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 83.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato al caramello con popcorn
8 godz.
Christmas Tree Tartlets
40 Min
Menù: Crema di verdure; Involtini di pollo; Salsa ai peperoni
1 Std.
Conigli rosa
2 godz. 25 min
Torroncini abruzzesi
3h 30min
Biscotti con bucce di banane
1 Std. 30 Min
Semifreddo all'amarena
9 Std.
Chai latte parfait
15h 5 min
Tortine alle carote
1 Std.
Crostata albicocca e cioccolato fondente
6 Std.
Alberelli di Natale
45 Min
Torta frangipane alle mele
2 Std. 20 Min