Colomba

Colomba

4.7 90 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz.
12 porzioni

Składniki

Aroma
  • 1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 30 g di burro a pezzi
  • 15 g di liquore all'amaretto
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 60 g di uvetta sultanina
  • 130 g acqua calda (non bollente)
  • 120 g di scorza di arancia candita a cubetti
Poolish
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 1 cucchiaino di miele
  • 60 g di farina manitoba (vedere consigli)
Primo impasto
  • 100 g di farina manitoba
  • 20 g zucchero
  • 1 tuorlo
  • 1 uovo medio
  • 20 g di burro morbido, a pezzetti
Secondo impasto
  • 100 g di farina manitoba
  • 1 pizzico di sale
  • 60 g zucchero
  • 55 g di burro morbido, a pezzetti
  • 1250 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
Glassa di copertura
  • 35 g di mandorle pelate
  • 65 g zucchero
  • 1 albume (35 g circa)
Terminare la preparazione
  • 30 g di granella di zucchero
  • 30 g di mandorle con le pelle

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 80.2 mg
Białko 5 g
Kalorie 1242.8 kJ / 297 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 44.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...