Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di mandorle, sgusciate e con la pellicina
- 4 uova (2 intere e 2 tuorli e albumi separati)
- 320 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 120 g di farina integrale
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 234 kJ / 56 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Cantucci bicolore
2h
Cantucci
1u. 50min
Pasta frolla
1h 10 min
Girelle al Rum e arancia
7hod. 30min
Marmellata da regalare (TM6)
1h 10 min
Croccante da regalare
1h
Cantucci integrali cioccolato e nocciole
50 min
Tozzetti
1h 30min
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Fave dei Morti
55 min
Cantuccini di Prato
1h
Pan co' Santi
7h