Parigina TM6

Parigina TM6

4.3 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 pezzi

Składniki

Pasta sfoglia
  • 100 g di burro congelato a pezzi
  • 100 g di farina tipo 00 (W180)
  • 40 - 45 g di acqua fredda
  • 1 pizzico di sale
Impasto per pizza
  • 350 g farina tipo 0 (almeno W380)
  • 100 g di cubetti di ghiaccio
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 5 g di malto d'orzo
    5 g zucchero
  • 1370 g di acqua (di cui 120 g fredda)
  • 5 g di sale
  • 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 3 foglie di basilico fresche lavate
  • 1 pizzico di sale
  • 15 g olio extravergine di oliva
  • 250 g di mozzarella scolata dal siero e a fettine
  • 150 g di prosciutto cotto a fette
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaio di latte

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 481.1 mg
Białko 11.6 g
Kalorie 1258.9 kJ / 300.9 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 30.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...