Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1500 g di acqua
- 10 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina manitoba
- 250 g di farina tipo 0
- 80 g di strutto (vedere consigli)
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 30 g di succo di limone
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di pecorino, a pezzi (2-3 cm)
- 6 uova
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 150 g di Provolone, a cubetti
- 150 g di salame napoletano, a cubetti
- 150 g di formaggio primo sale, a cubetti
- 150 g di coppa di maiale (capocollo), a cubetti
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2869 kJ / 686 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1116.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 min
Gattò di patate (TM6)
1h 30 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1u. 20min
Frittelle di agretti
2u.
Pastiera fiori d'arancio
12h
Pastiera salata
2u.
Pastiera napoletana
15 Std.
Ciambella salata speck e scamorza
50min
Frittelle di fiori di zucca
2h 30min
Danubio salato
3h
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2u.
Casatiello sugna e pepe
2h 30min