Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g di acqua
- 10 g di zucchero
- 25 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 350 g di farina manitoba
- 250 g di semola rimacinata di grano duro
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
- 500 g di ricotta di pecora fresca, ben scolata
- 80 g di scalogni a rondelle sottili
- 500 g di carne trita mista (bovino e suino)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1424.3 kJ / 340.2 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 555.6 mg
Alternatywne przepisy
Rosticceria siciliana
2h
Panelle
1h 25min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1h
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Cassatelle pasquali
2h 50min
Rame di Napoli
3h
Mafalde siciliane
2 Std. 15 Min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Pane siciliano
2 Std. 45 Min
Muffolette
3h
Pane nero siciliano
8h 50min