Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 150 g di acqua
- 1 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 0 (almeno W 300)
Impasto
- 250 g di acqua fredda
- 2 g di lievito di birra fresco
- 350 g di farina tipo 0 (almeno W 300) + q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- 10 g di sale
Farcitura e terminare la preparazione
- 50 g di formaggio stagionato (es. Casera, Asiago), a pezzi
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 30 g di olive nere denocciolate a rondelle
- 50 g di gherigli di noci, tritati grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4891 kJ / 1201 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 185 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane al latticello
18h
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Cornetti sfogliati (TM6)
9h
Pane contadino
19h
Impasto base per pane
1 Std.
Parigina TM6
5 Std. 30 Min
Graffe di Carnevale
4h
Pizza romana con fiori di zucca e alici
24h
Danubio salato
3 Std.
Pane semplice
4h
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3h 50min
Pizza napoletana
9h