Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Balletjes
- 60 g lijnzaad
- 80 g brood, dag oud
- 10 g verse peterselie
- 35 g olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 100 g rode ui
- 680 g aubergine, in kleine stukken
- 1 tl zout
- 80 g havervlokken
Saus
- 35 g olijfolie
- 150 g ui, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 500 g gehakte tomaten, uit blik
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen peper
- 2 tl gedroogde oregano
- 100 g water
- verse peterselie, gehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butternut 'Mac & Cheese'
45 Min
Vegan Brownies
2 godz. 40 min
Aardappel en amandel schijf met bonen en tomatensaus
50 Min
Citroen en kruiden zalmburgers met Parmezaanse courgettes
30 Min
Slowcooken wortelgroenten en gemengde granen
3h 15min
Veenbes & rode biet koekjes
Brak ocen
Hummus van rode biet
10min
Bloemkool-spinazie lasagne
1 Std. 45 Min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min
Pasta met pittige wortel-cashew-saus
20min
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50 Min
Knapperige granola
2h