Urządzenia i Akcesoria
Balletjes met aubergines
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porties
Składniki
Balletjes
-
lijnzaad60 g
-
brood, dag oud80 g
-
verse peterselie10 g
-
olijfolie35 g
-
teentjes knoflook2
-
rode ui100 g
-
aubergine in kleine stukken680 g
-
zout1 tl
-
havervlokken80 g
Saus
-
olijfolie35 g
-
ui in stukken150 g
-
teentjes knoflook2
-
gehakte tomaten, uit blik500 g
-
zout1 tl
-
gemalen peper1 snuifje
-
gedroogde oregano2 tl
-
water100 g
-
verse peterselie gehakt
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
6 g
Kalorie
908 kJ /
217 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegan
10 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Wraps met gebakken groenten en kruidencrème
Brak ocen
Curry-wortelbrood
1 godz. 5 min
Slowcooken wortelgroenten en gemengde granen
3 godz. 15 min
Kruiden en Cashew dip
8 godz. 10 min
Chocolade hazelnootpasta
2 godz.
Omelet van eiwit
35 min
Kerst stol
2 godz. 20 min
Tomaat en Chili jam
1 godz. 15 min
Stoofgerecht met tofu
30 min
Bloemkool-spinazie lasagne
1 godz. 45 min
Witte chocoladecreme met mangosaus (vegan)
2 godz. 40 min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1 godz. 10 min