
Urządzenia i Akcesoria
Sos pomidorowy marinara
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 słoików
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
8 ząbków czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
3000 g pomidorów, dojrzałych bez skóry, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
2 łyżki cukru
-
2 płaskie łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
-
4 łyżki octu balsamicznego
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
227.2 kcal /
950.8 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
31.8 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
5694.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pikantny sos pomidorowy
30 min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48 godz. 25 min
Ketchup
1 godz. 20 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Lutenica
1 godz. 50 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min