Urządzenia i Akcesoria
Sos pomidorowy marinara
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 słoików
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
8 ząbków czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
3000 g pomidorów, dojrzałych bez skóry, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
2 łyżki cukru
-
2 płaskie łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
-
4 łyżki octu balsamicznego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
5694.7 mg
Białko
6 g
Kalorie
950.8 kJ /
227.2 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 Std. 10 Min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 Std. 20 Min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 Std.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 Std. 15 Min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 Std.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 Std. 20 Min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 Std.
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 Std. 5 Min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 Min
Sos warzywny (ortolana)
1 Std. 5 Min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 Std. 10 Min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 Min