Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 200 g kaszy gryczanej, prażonej
- 300 g różyczek brokułu
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju rzepakowego
- 200 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
- 250 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
- 20 g oleju rzepakowego
- 1 jajko
- 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
- sól, do gotowania pierogów
- masło, roztopione, ilość do podania
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2498.2 kJ / 596.7 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 101.5 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 683.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 Min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1sa 10 dk
Pyzy z mięsem
1h 20min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 Std.
Pierogi z mięsem
1 Std.
Krokiety z grzybami i kapustą
2h 10min
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1sa 15 dk
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 Std. 30 Min
Pieczone pierożki z kapustą
2 Std. 30 Min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 Std. 45 Min
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min