Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem

Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem

4.4 211 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 200 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 300 g różyczek brokułu
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
  • 250 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 1 jajko
  • 560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
  • sól do gotowania pierogów
  • masło roztopione, ilość do podania
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 596.7 kcal / 2498.2 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 101.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 683.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...