Urządzenia i Akcesoria
Pudding ryżowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
16 porcji
Składniki
-
2000 g mleka
-
100 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
440 g ryżu białego, krótkoziarnistego, na pudding do risotto lub sushi
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
869 kJ /
208 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min
Niemiecki brunch
1 godz. 15 min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Płatki ryżowe na mleku z owocami; Sos czekoladowy
15 min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 min
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 min
Ryż na mleku z sosem truskawkowym
40 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem
55 min
Ryż na mleku z musem malinowym
1 godz. 5 min
Ryżowy pudding z herbatą
1 godz. 5 min