Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g varkensfricandeau, in plakken (1 cm)
- 100 g verse champignons, in plakken
-
75
g witte droge vermout
lub 75 g Madeira-wijn - 100 g melk
- 60 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook (opcjonalnie)
- 2 tl graanmosterd
- 1 tl pikante mosterd
-
1
kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
lub 1 volle tl kippenbouillonpasta, huisgemaakt - 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper, volgens smaak
-
2
el crème fraîche
lub 2 el room - 1 volle el maïszetmeel
- 2 - 3 takjes verse peterselie, om te garneren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Peren in rode wijn
5 Std.
Griekse varkensstoofpot
45 min
Stoofpotje met bonen en gehaktballetjes
45 min
Varkenshaasje met zuurkool en aardappelpuree
1h 10 min
Duitse brunch
1h 15 min
Kipfilets pizzaiola
55min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 min
Lamsstoofpotje
1h 45 min
Peren in rode wijn
3 godz. 20 min
Varkenslendegebraad met aardappelpuree
1h 15 min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 min
Vleesballetjes met tomatensaus
45 min