Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g varkensfricandeau, in plakken (1 cm)
- 100 g verse champignons, in plakken
-
75
g witte droge vermout
lub 75 g Madeira-wijn - 100 g melk
- 60 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook (opcjonalnie)
- 2 tl graanmosterd
- 1 tl pikante mosterd
-
1
kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
lub 1 volle tl kippenbouillonpasta, huisgemaakt - 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper, volgens smaak
-
2
el crème fraîche
lub 2 el room - 1 volle el maïszetmeel
- 2 - 3 takjes verse peterselie, om te garneren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Vleesballetjes met tomatensaus
45 min
Kip in perziksaus
40 min
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50 min
Kipfilets pizzaiola
55min
Bechamelsaus
15 min
Keftedes (gehaktballen)
Brak ocen
Stracciatella drinkyoghurt
12 godz.
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50 min
Rundvlees Stroganoff
1 godz.
Lamslende met roze pepersaus
45 min
Crostini met champignons en fontinakaas
Brak ocen
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 min