Varkensfricandeau met mosterdsaus
TM31 TM5 TM6

Varkensfricandeau met mosterdsaus

4.7 (3 oceny)

Składniki

  • 450 g varkensfricandeau, in plakken (1 cm)
  • 100 g verse champignons, in plakken
  • 75 g witte droge vermout
    lub 75 g Madeira-wijn
  • 100 g melk
  • 60 g ui, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook (opcjonalnie)
  • 2 tl graanmosterd
  • 1 tl pikante mosterd
  • 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
    lub 1 volle tl kippenbouillonpasta, huisgemaakt
  • 1 tl zout
  • 1 snuifje gemalen zwarte peper, volgens smaak
  • 2 el crème fraîche
    lub 2 el room
  • 1 volle el maïszetmeel
  • 2 - 3 takjes verse peterselie, om te garneren

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
961 kJ / 230 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy