Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olijfolie
- 200 g uien, in vieren gesneden
- 120 - 150 g wortelen, in plakjes (1 cm)
- 50 - 70 g selderstengels, in stukken (0,5 cm)
- 50 g witte wijn
- 800 g kalkoen, in stukken (4 cm)
- 1 ½ tl Dijon mosterd
- ¾ - 1 ¼ tl zout
- ½ tl gemalen peper
- 2 - 3 takjes verse tijm
- 750 g kippenbouillon (zie tips)
- 150 g spekblokjes
- 250 g verse champignons, in vieren gesneden
- 200 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 10 g maïzena (zetmeel)
- 1 ½ tl graanmosterd
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2404 kJ / 574 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 980 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vislasagne met asperges en prei
1h 30min
Steak Stroganoff
45min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1h 15 min
Rundvlees Stroganoff
1h
Kipfilets pizzaiola
55min
Gehaktballen in tomatensaus
3h 40min
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2u. 40min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
1h 40min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2h
Kip in rode pepersaus met courgette en feta couscous
55min
Natuur yoghurt in de Varoma
12h