Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g aardappelen, in stukken (3-4 cm)
-
6
moten heek (120-200 g elk)
lub 6 witvisfilets (elk soort witvis, 120-200 g elk) - 2 tl zout, volgens smaak
- 150 g uien, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 100 g wortelen, in stukken
- 30 g olijfolie, en meer voor het invetten
- 50 g witte wijn (opcjonalnie)
- 400 g tomaten, in stukken
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Viscurry
35 分钟
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35 分钟
Kabeljauw met citrusboter
50 分钟
Kippenborstfilet met topping van courgette
50 分钟
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50 分钟
Pasta met prei en ajvar
30 分钟
Trio van rijst, vis en groenten
35 分钟
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1小时
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 分钟
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1小时
Zalm met venkel
40 分钟
Geroerbakte groenten
10min