Vis en aardappelen met tomatensaus
TM31 TM5 TM6

Vis en aardappelen met tomatensaus

4.6 (8 ocen)

Składniki

  • 800 g aardappelen, in stukken (3-4 cm)
  • 6 moten heek (120-200 g elk)
    lub 6 witvisfilets (elk soort witvis, 120-200 g elk)
  • 2 tl zout, volgens smaak
  • 150 g uien, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g wortelen, in stukken
  • 30 g olijfolie, en meer voor het invetten
  • 50 g witte wijn (opcjonalnie)
  • 400 g tomaten, in stukken
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 100 g water

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1269 kJ / 302 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy