Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olijfolie
- 120 g uien, in vier gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 700 g lendenstuk, in reepjes (ong. 7 x 1,5 cm)
- 10 g tomatenpuree
- 300 g verse champignons, in schijfjes
- 1 tl fijn zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 200 g room, min. 30% vet
- 8 - 10 takjes peterselie, grof gehakt, als garnituur
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Griekse varkensstoofpot
45min
Kipfilets pizzaiola
55 min
Pastasalade met forel en groenten
Brak ocen
Rundvlees Stroganoff
1 godz.
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 min
Varkenshaasje in papillot
1 godz.
Spaghetti met tomaat en spek
35 min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 min
Kipspiesjes met komijnrijst en warme groentesalade
2 godz.
Glasmie met garnalen en knoflooksaus
1 godz. 15 min
Kipfricassee
Brak ocen
Rundsstoofvlees met aardappelen
1h 10 min