Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olijfolie
- 120 g uien, in vier gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 700 g lendenstuk, in reepjes (ong. 7 x 1,5 cm)
- 10 g tomatenpuree
- 300 g verse champignons, in schijfjes
- 1 tl fijn zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 200 g room, min. 30% vet
- 8 - 10 takjes peterselie, grof gehakt, als garnituur
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4h
Griekse varkensstoofpot
45min
Kip in perziksaus
40min
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1h 5min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Kip gevuld met groenten en aardappelen
55min
Involtini met kip en pesto van zongedroogde tomaten
50min
Gestoomde broodjes
2h 10min
Venusschelpen op zeemanswijze
30min
Japanse kip curry
55min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min
Champignonsaus met room en witte wijn
30min