Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g water
- 130 g wortels, in stukken gesneden
- 60 g selderij, in stukken gesneden
- 60 g selderij bladeren
- 1 kippenbouillon blokje (voor 0,5 l)
- 600 g kipfilet, zonder vel, in repen gesneden (5 cm x 2 cm)
- ½ tl zout, plus extra naar smaak
- ¼ tl vers gemalen peper, plus extra naar smaak
- 150 g champignons, in plakjes gesneden
- 40 g meel
- 100 g room
- 1 tl Worcestershiresaus (opcjonalnie)
- 1 tl citroensap
- 60 g boter, ongezouten, in stukken gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1693 kJ / 405 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 Std.
Aardbeienpudding
2h 10min
Driegangen maaltijd voor twee
1h 15min
Ananas, chilisiroop en geroosterde kokos-streusel
Brak ocen
Kip gevuld met groenten en aardappelen
55min
Varkenshaasje in papillot
1 Std.
Aardappelgoulash
1 Std.
Koolrolletjes met gierstvulling en champignonsaus
1 Std. 40 Min
Kip met amandelen
25 Min
Trio van rijst, vis en groenten
35 Min
Groentensoep
35 Min
Romige champignonsoep
20 min