Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g water
- 130 g wortels, in stukken gesneden
- 60 g selderij, in stukken gesneden
- 60 g selderij bladeren
- 1 kippenbouillon blokje (voor 0,5 l)
- 600 g kipfilet, zonder vel, in repen gesneden (5 cm x 2 cm)
- ½ tl zout, plus extra naar smaak
- ¼ tl vers gemalen peper, plus extra naar smaak
- 150 g champignons, in plakjes gesneden
- 40 g meel
- 100 g room
- 1 tl Worcestershiresaus (opcjonalnie)
- 1 tl citroensap
- 60 g boter, ongezouten, in stukken gesneden
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1693 kJ / 405 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35 min
Noedelsoep
35 min
Gestoomde tarbot filets en gemengde groenten
1 godz. 15 min
Penne met tonijn
35 min
Aardappelgratin
Brak ocen
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50 min
Rundvlees Stroganoff
1 godz.
Kippenstoofpot met saffraan en sinaasappel
1h 35min
Ovenschotel van scampi en vermicelli
30 min
Asperge ovenschotel
1 godz. 30 min
Japanse kip curry
55 min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 godz.