Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g uien, gehalveerd (ong. 2 uien)
- 20 g olie
- 500 g kippenborstfilets, in hapklare stukken
- 440 g water
-
1
el groentebouillon
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 3 - 4 tl currypoeder, mild
- 800 g perzik, blik (gewicht voor uitlekken)
- 15 g zetmeel
- 100 g verse room
- 1 tl fijn zout
- ¼ vers gemalen zwarte peper
- ¼ pikante paprikapoeder
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35 Min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 Min
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50 Min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 Min
Varkenshaasje in papillot
1 Std.
Geroerbakte noedels met groenten
30 Min
Gestoomde chocoladecake met slagroom
1 Std. 10 Min
Souvlaki van kip en paprika met rijst
1h 5min
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1 Std.
Pastasalade met groenten
1 Std.
Gestoomde broodjes
2 Std. 10 Min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 Std.