Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g uien, gehalveerd (ong. 2 uien)
- 20 g olie
- 500 g kippenborstfilets, in hapklare stukken
- 440 g water
-
1
el groentebouillon
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 3 - 4 tl currypoeder, mild
- 800 g perzik, blik (gewicht voor uitlekken)
- 15 g zetmeel
- 100 g verse room
- 1 tl fijn zout
- ¼ vers gemalen zwarte peper
- ¼ pikante paprikapoeder
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steak Stroganoff
45 min
Griekse varkensstoofpot
45 min
Rijstpudding
1h
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Brak ocen
Pekingeend
45 min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 min
Varkenshaasje in papillot
1h
Pudding met aardbei en peer
Brak ocen
Kip met amandelen
25 min
Gestoomde peren met chocolade-kardemomsaus
40 min
Garnituur van courgette
30 min
Rundsstoofvlees met aardappelen
1h 10 min