Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
De kip
- 150 g brood, dag oud
- 15 g peterselie
- 150 g kaas, middelhard (bv. Edam)
- 30 g olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 800 g kippenborstfilets, in stukken (3-4 cm)
- 1 tl fijn zout
- 20 g honing
- 20 g mosterd
De saus en bereiding
- 1000 g melk
- 100 g bloem
- 40 g boter
- 1 citroen, enkel het sap
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl fijn zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 1 tl mosterd
- 200 g sneetjes spek, in stukken
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 265 kJ / 63 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alpengratin
50 Min
Aardbeienpudding
2 Std. 10 Min
Waterzooi van kip
1 Std.
Kipfilets pizzaiola
55min
Spaghetti carbonara
40 Min
Mediterrane kippenpastei
50 Min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 Min
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1 Std.
Varkenshaasje in papillot
1 Std.
Spaghetti met tomaat en spek
35 Min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 Min
Mediterrane visschotel
1 Std. 30 Min