Urządzenia i Akcesoria
Mussels with Thai Green Curry Sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
fresh coriander leaf plus extra for garnishing15 g
-
fresh green chillies (opcjonalnie) cut in pieces, plus extra for garnishing60 g
-
garlic cloves2
-
shallot30 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)15 g
-
coriander seeds1 Tbsp
-
cumin seeds1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
limes juice and zest2
-
olive oil30 g
-
soy sauce20 g
-
coconut milk350 g
-
brown sugar20 g
-
fresh mussels1500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
911 mg
Białko
32.4 g
Kalorie
1729.2 kJ /
413.3 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 dk
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25 dk
Blue Mussels with Herbed Cream Sauce
30 dk
Ginger, Chilli and Soy Marinade
5 dk
Sticky Gochujang Marinade
10 dk
Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums
1sa 20 dk
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1sa 40 dk
Mussels in spicy tomato sauce
45 dk
Duck and Pork Terrine
52sa
Seafood Stew with Coconut Milk
35 dk
Prawn Curry
30 dk
Keralan Fish Curry
30 dk