Urządzenia i Akcesoria
Char Siu Bao Buns with Pickled Carrots
Przygotowanie 1 godz. 45 min
Czas całkowity 4 godz.
10 pieces
Składniki
Char Siu
-
pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)300 g
-
sugar2 tsp
-
Chinese five spice powder½ tsp
-
cloves½ tsp
-
star anise2
-
hoisin sauce15 g
-
light soy sauce15 g
-
Shaoxing rice wine20 g
-
honey½ Tbsp
Pickled Carrots
-
carrots (approx. 260 g, see tip), cut in pieces2
-
cider vinegar75 g
-
sugar75 g
Bao Bun Dough
-
strong white bread flour plus extra for dusting250 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
baking powder¼ tsp
-
bicarbonate of soda¼ tsp
-
caster sugar1 pinch
-
fine sea salt½ tsp
-
water140 g
Filling
-
garlic cloves4
-
vegetable oil plus extra for greasing10 g
-
oyster sauce15 g
-
Shaoxing rice wine10 g
-
water100 g
-
sesame oil1 tsp
-
cornflour mixed with 1 Tbsp water1 ½ tsp
-
ground white pepper½ tsp
Assembly
-
water500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
278 mg
Białko
9 g
Kalorie
971.6 kJ /
232.2 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
31.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soy Milk and Steamed Buns
1h 30 min.
Brioche
8h
Bagels
1h 20 min.
Focaccia
3h
Portuguese-style Crème Brûlée
25 min.
Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)
10 min.
Asian-style Beef Stew
2h 30 min.
Ciabattine
3h 30 min.
Hawaiian Bread Rolls
3h
Char Siu Pastries
6h 10 min.
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1h 45 min.
Cecina and Goat's Cheese Croquettes
9h 20 min.