Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Char Siu
- 300 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Pickled Carrots
- 2 carrots (approx. 260 g, see tip), cut in pieces
- 75 g cider vinegar
- 75 g sugar
Bao Bun Dough
- 250 g strong white bread flour, plus extra for dusting
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 140 g water
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 971.6 kJ / 232.2 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 278 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lime and Lemonade
5min
Persian Flatbreads
1 godz. 45 min
Glamorgan Sausages
50min
Cheese Puffs with Whipped Honey Cream Cheese
1h 5min
Baked Spiralized Apples
1h 5min
Focaccia
3h
French Onion Soup (TM5)
1h
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms
1h
Pan-fried Bao Buns
1h 30min
Korean Fried Chicken
3h 10min
Potato, Pea and Onion Samosa
1 godz. 35 min