Miso Carbonara Udon
TM6 TM5 TM31

Miso Carbonara Udon

4.1 (27 ocen)

Składniki

  • 40 g pecorino, cut in pieces (2 cm)
    lub Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 1 garlic clove
  • 30 g spring onions, cut in pieces, plus extra sliced (2 mm) for garnishing
  • 150 g pancetta, cubed (2 cm)
    lub guanciale, cubed (2 cm)
  • 15 g olive oil
  • 1 medium egg
  • 3 egg yolks, from medium eggs
  • 25 g white miso (or shiro miso)
  • 3 pinches ground black pepper
  • 800 g fresh udon noodles
  • water, for cooking noodles
  • sesame seeds, for garnishing (opcjonalnie)
  • dried chilli flakes, for garnishing (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2584.5 kJ / 617.7 kcal
Białko
18.3 g
Węglowodany
71.8 g
Tłuszcz
25.8 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Błonnik
0.6 g
Sód
1151.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy