Urządzenia i Akcesoria
Miso Carbonara Udon
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese, , cut in pieces (2 cm)pecorino , cut in pieces (2 cm)40 g
-
garlic clove1
-
spring onions , cut in pieces, plus extra sliced (2 mm) for garnishing30 g
-
guanciale, , cubed (2 cm)pancetta , cubed (2 cm)150 g
-
olive oil15 g
-
medium egg1
-
egg yolks , from medium eggs3
-
white miso (or shiro miso)25 g
-
ground black pepper3 pinches
-
fresh udon noodles800 g
-
water , for cooking noodles
-
sesame seeds (opcjonalnie) , for garnishing
-
dried chilli flakes (opcjonalnie) , for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
2584.5 kJ /
617.7 kcal
Białko
18.3 g
Węglowodany
71.8 g
Tłuszcz
25.8 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Błonnik
0.6 g
Sód
1151.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crab & Prawn Linguine
25 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 min
Prawn and Sweet Potato Fritters
1 h
Miso carbonara udon
25 min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1 h 15 min
Stir Fried Udon With Chicken and Mushroom
20 min
Cajun pork rice
1 h 15 min
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
1 h 15 min
Sambal Petai Fried Mee
20 min
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25 min
Seafood Risotto with Chorizo
1 h 5 min