Miso Carbonara Udon

Miso Carbonara Udon

4.0 33 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • pecorino , cut in pieces (2 cm)
    40 g
    Parmesan cheese, , cut in pieces (2 cm)
  • garlic clove
    1
  • spring onions , cut in pieces, plus extra sliced (2 mm) for garnishing
    30 g
  • pancetta , cubed (2 cm)
    150 g
    guanciale, , cubed (2 cm)
  • olive oil
    15 g
  • medium egg
    1
  • egg yolks , from medium eggs
    3
  • white miso (or shiro miso)
    25 g
  • ground black pepper
    3 pinches
  • fresh udon noodles
    800 g
  • water , for cooking noodles
  • sesame seeds (opcjonalnie) , for garnishing
  • dried chilli flakes (opcjonalnie) , for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 2584.5 kJ / 617.7 kcal
Białko 18.3 g
Węglowodany 71.8 g
Tłuszcz 25.8 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Błonnik 0.6 g
Sód 1151.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...