
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g chicken thighs, boneless and skinless, sliced (3 cm) (see tip)
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 4 spring onions (approx. 35 g), cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 6 sprigs fresh coriander, 4 sprigs cut in pieces, 2 sprigs roughly chopped leaves only, plus extra leaves for garnishing
- 2 stalks fresh lemon grass, cut in pieces (1 cm)
- 1 medium egg
- 1 Tbsp light soy sauce
- 1 Tbsp fish sauce, plus 2 tsp
- 1000 g water, plus 2 Tbsp boiling water
- 2 Tbsp caster sugar
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- ½ lime, freshly squeezed juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 120 kJ / 29 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Chinese Pork with Vegetables
1h 20min
Char Siu Marinade
10min
Spicy Minced Chicken Salad
30min
Korean Fried Chicken
3h 10min
Braised Pork and Egg with Rice
45min
Wonton Soup
1h
Prawn And Chicken Laksa
40min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1h
Beef and Feta Koftas
1h 20min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1sa 25 dk
Green Curry Chicken
55min