Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sesame seeds
- 4 fresh salmon fillets (approx. 150 g each, see tip)
- 75 g teriyaki sauce
- 20 g fresh root ginger, thinly sliced
- 1450 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
- 30 g lemon juice (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650 kJ / 394 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Caramelised Onions (400-500 g)
50 min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25min
Browned Beef Cubes (Medium)
15min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20min
Sous-Vide Salmon
1 godz.
Browned Onions (200 g)
25min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2h 45min
Sous-vide Pears with Cinnamon Sauce
2h 5min
Sous-vide Pork Cheeks in Red Wine
8sa 45 dk
Browned Shallots (250 g)
25min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2 godz. 10 min
Salmon with Aromatics at 50°C
1h 40min