Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 2 - 4 fresh kaffir lime leaves (see tip), stalks removed
- 100 g fresh green beans, trimmed
-
2
spring onions (approx. 40 g), cut in pieces
lub 2 shallots (approx. 40 g), cut in pieces - 600 g white fish fillets (e.g. cod, snapper, perch), cut in pieces (3-4 cm)
- 30 - 50 g Thai red curry paste
-
60
g coconut cream
lub 30 g coconut cream powder, diluted in 30 g of water - 1 egg white
- ½ - 1 tsp salt
- 1000 g water
- 1 red fresh chilli, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 3 pieces
- Kalorie
- 840 kJ / 202 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 393.4 mg
Alternatywne przepisy
Creamy mushroom soup
20 min
Wafu dressing
20 min
Basil pesto
10 min
Boiled eggs
20 min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15min
Brioche
8h
Stir-fried vegetables
10 min
Chicken garam masala
50min
Sweet shortcrust pastry
1h 50 min
Baguette
3 godz. 45 min
Tomato ketchup
1h 15min
Steamed Thai-style fish cakes
45 min