Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)

Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)

3.7 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • oil for greasing
  • aubergines (approx. 250 g each)
    2
  • miso (e.g. 2 Tbsp white miso paste, 2 Tbsp red miso paste)
    4 Tbsp
  • mirin
    20 g
  • sugar
    15 g
  • sake
    20 g
  • water
    160 g
  • toasted sesame seeds to garnish
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 176 kcal / 735 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...