Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Tbsp peanut oil
- 1000 g stewing steak, cut in pieces (3 cm)
- 5 g coriander seeds
- 5 g cumin seeds
- 5 g dried fennel seeds
- 10 g fine sea salt
- 5 g black peppercorns
- 240 g onions, quartered
- 4 garlic cloves
- 2 fresh lemon grass, white part only, cut in pieces
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g fresh galangal, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 4 fresh red chillies, halved, deseeded
- 50 g water
- 800 g coconut cream
- 1 Tbsp tamarind paste
- ½ bunch fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3676.6 kJ / 878.7 kcal
- Białko
- 62.4 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 57.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.3 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1243.3 mg
Alternatywne przepisy
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 Std. 40 Min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Beef rendang
6u. 20min
Thai Green Curry Paste
15min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Chicken Saag
50min
Green Curry Chicken
55min
Lamb Keema with Peas
1h
Prawn And Chicken Laksa
40min
Thai Green Curry Chicken
30min
Keralan Fish Curry
30min