Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g rauwe rode bieten, geschild, in vieren gesneden
- 100 g wortels, in stukken gesneden
- 20 g uien
- 1 groene appel (ca. 100 g), in vieren gesneden
- 2 - 3 takjes verse koriander, alleen de blaadjes, naar smaak
- 2 el extra vergine olijfolie
- 10 - 20 g citroensap
- ¼ tl zout, aanpassen aan smaak
- 1 snuifje gemalen zwarte peper, aanpassen aan smaak (opcjonalnie)
- 1 snuifje suiker, aanpassen aan smaak (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 350 kJ / 84 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade van gehakte groenten
10 Min
Waldorfsalade op witloofblaadjes
30 Min
Broccoli salade met rode paprika en pijnboompitten
10 Min
Veenbes & rode biet koekjes
Brak ocen
Hummus van rode biet
10 Min
Stoofpotje van zwarte-ogenbonen met hele pijlinktvis
5 Std. 15 Min
Russische rode bietensalade
1 Std. 10 Min
Siciliaanse garnalensalade
40 Min
Wortelsalade met sesamcrackers
1 Std.
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min
Koolsla
10 Min
Paprika's in zoetzure saus
30 Min