Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g rauwe rode bieten, geschild, in vieren gesneden
- 100 g wortels, in stukken gesneden
- 20 g uien
- 1 groene appel (ca. 100 g), in vieren gesneden
- 2 - 3 takjes verse koriander, alleen de blaadjes, naar smaak
- 2 el extra vergine olijfolie
- 10 - 20 g citroensap
- ¼ tl zout, aanpassen aan smaak
- 1 snuifje gemalen zwarte peper, aanpassen aan smaak (opcjonalnie)
- 1 snuifje suiker, aanpassen aan smaak (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 350 kJ / 84 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min
Broccoli salade met rode paprika en pijnboompitten
10min
Yoghurtcake
1 Std. 40 Min
Hummus van rode biet
10min
Kwarktaart in potjes
4h
Appels met cidersabayon
Brak ocen
Russische rode bietensalade
1 Std. 10 Min
Flatbread gevuld met mozzarella
45min
Avocadomayonaise
15min
Gestoomde peren met chocolade-kardemomsaus
40min
Wortelsalade met sesamcrackers
1h
Hongaarse champignonsoep
30min