Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
-
2
tl gedroogde gist (8 g)
lub 20 g verse gist - 30 g extra vergine olijfolie, en meer om in te vetten
- 500 g broodmeel
- 1 tl zout
- 50 g havermout
- 150 g gemengde zaden en pitten (sesam, lijnzaad, zonnebloem, pompoen, maanzaad), en meer om te bestrooien (zie tip)
- 30 g honing
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Basis brooddeeg
5min
Snel brood
50 min
Boerenbrood
2h
Speltbrood
1h 45min
Ciabattabroodjes
3 Std. 30 Min
Knäckebröd met maanzaad en rozemarijn
1h 15min
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1h 45min
Basis brooddeeg (Zuurdesem)
24h 30 min.
Brood met olijven
2h 20min
Melkbrood
2h 20min
Duo van zondagse vlechtbroodjes
2h 10min
Brood
3h