Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
-
2
tl gedroogde gist (8 g)
lub 20 g verse gist - 30 g extra vergine olijfolie, en meer om in te vetten
- 500 g broodmeel
- 1 tl zout
- 50 g havermout
- 150 g gemengde zaden en pitten (sesam, lijnzaad, zonnebloem, pompoen, maanzaad), en meer om te bestrooien (zie tip)
- 30 g honing
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Basis brooddeeg
5 min
Boerenbrood
2h
Speltbrood
1 Std. 45 Min
Zachte graanrepen
1 Std.
Volkoren hamburgerbroodjes
2j 50 menit
Confituur van ananas en gember
40 Min
Indiase groentencurry
50 Min
Gestoomde viskoekjes Thaise stijl
45 Min
Melkbrood
2 Std. 20 Min
Brood
3h
Knapperige granola
2h
Baguette / Stokbrood
3 Std. 45 Min