Wersje kompatybilne
Broccoli salade met rode paprika en pijnboompitten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g broccoli, in roosjes
- 1 rode paprika (± 150 g), in stukken
- 1 appel (± 100 g), in vieren gesneden
-
30
g pijnboompitten
lub 30 g zonnebloempitten - 25 g olijfolie
-
15
g fruitazijn
lub 15 g witte azijn - 1 tl honing
- 1 ½ tl mosterd
-
1
tl zout
lub 1 tl kruidenzout - ½ tl gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 449 kJ / 107 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Koolsla
10min
Rode bietensalade
10min
Bessenschuim
10min
Salade van gehakte groenten
10min
Gestoomde Chinese groenten
Brak ocen
Minuut koolsla
10min
Boeddha bowl met kip
1h
Koffiedessert
15min
Groenten-aardappelsalade met kip
1h 15min
Roomkaasspread met radijsjes
5min
Yoghurtdressing
5min
Snelle regenboogsalade
10min