Wersje kompatybilne
Erwtensoep met gember, zalm met citroen en broccoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g olijfolie
- 50 g sojasaus
- ½ tl bruine suiker
- 1 citroen, liefst biologisch, zeste en sap
- 4 verse zalmfilets, ontveld (150-180 g per stuk)
- 100 g sjalotten, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 100 g prei, enkel het witte gedeelte, in stukken
- 20 - 30 g verse gember, gepeld (opcjonalnie)
- 100 g selderstengels, in stukken
- 350 g diepgevroren doperwtjes
- 450 g water
- 2 tl zout
- 400 g broccoliroosjes
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 50 - 100 g lichte room (ong. 18% vet), naar smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2782 kJ / 664 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 9.4 g
Alternatywne przepisy
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1 Std.
Glutenvrije frambozen rolgebak
Brak ocen
Detoxsapje met appel en peer
10 Min
Pompoensoep
35 Min
Romige courgettensoep
25 Min
Asperges en prosciutto cannoli
Brak ocen
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40 Min
Romige erwtensoep
40 Min
Groentesoep met pasta, varkensrollade met groenten, puddinkjes, muffins
Brak ocen
Vegan hazelnoot chocopasta
20 Min
Groentensoep
35 Min
Zachte wortelsoep met venkel
40 Min