Pastaschelpen met verse tomatensaus en geitenkaas

Pastaschelpen met verse tomatensaus en geitenkaas

3.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porties

Składniki

  • geitenkaas medium hard, in stukken (2-3 cm)
    80 g
    80 g Parmezaanse kaas, in stukken (2-3 cm)
  • extra vergine olijfolie
    20 g
  • teentje knoflook
    1
  • tomaten, rijp zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden (0.5-1 cm)
    300 g
    300 g cherry tomaten in blik, in blokjes (0.5-1 cm)
  • fijn zout
    1 ½ tl
  • verse basilicum gewassen en gedroogde blaadjes
    1 takje
  • water
    650 g
  • pasta, gedroogd, het type conchiglie of ander soort droge korte pasta
    350 g

Wartości odżywcze na 1 portie

Kalorie 380 kcal / 1590 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 65.6 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...