Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
TM5 TM6

Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen

4.8 (10 ocen)

Składniki

  • 80 g olijfolie
  • 50 g sojasaus
  • ½ tl basterdsuiker
  • 1 citroen, het liefst biologisch, geraspte zeste en sap
  • 4 verse zalmfilets, zonder vel (à 150-180 g)
    lub 4 witvisfilets, zonder vel (à 150-180 g)
  • 5 - 10 g verse gember, geschild, in plakjes (opcjonalnie)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g sjalot, gesnipperd
  • 100 g prei, alleen het witte gedeelte, in ringen
    lub 100 g ui, gehalveerd
  • 100 g bleekselderij, in stukken
  • 350 g diepvriesdoperwten
    lub 350 g wortelen, in stukken (zie tips)
  • 450 g water
  • 2 tl zout
  • 250 g aardappelen, in stukken (1 cm)
  • 400 g broccoliroosjes
    lub 400 g gemengde groenten (bv. wortel, courgette, aardappel, champignons), in plakjes (0,5 cm)
  • 2 snuifjes gemalen zwarte peper
  • 50 - 100 g room om te koken, ong. 18% vet, naar smaak

Wartości odżywcze
na 1 porties
Kalorie
2984 kJ / 713 kcal
Białko
44 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
44 g
Błonnik
10.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy