Wersje kompatybilne
Kip in rode pepersaus met courgette en feta couscous
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kip in rode pepersaus
- 6 - 8 kippenboutjes, met vel
- 1 tl zout
- ¼ tl vers gemalen peper
- 180 g rode paprika, zaadjes verwijderd
- 1 teentje knoflook
- 300 g tomaten, gehalveerd
- 30 g olijfolie
Courgette en feta couscous
- 200 g couscous, medium
- 15 g verse bladpeterselie
- 30 g olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 30 g sjalot
- 150 g courgette
- 200 g water
-
1
volle el kippenbouillonpasta
lub 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 100 g feta kaas
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rijst met rundvlees en broccoli
50 min
Warme salade met boerenkool, witte bonen, noten en gojibessen
40 min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 min
Canapé met ei
10 min
Kip met amandelen
25 Min
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50 min
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1 godz. 30 min
Rundvlees Stroganoff
1 godz.
Zalmsoufflé
1 godz.
Kipfricassee
Brak ocen
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1 Std. 15 Min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40 min