Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g rode paprika, in stukken (3 x 3 cm)
- 150 g rode uien, in vier gesneden
- 2 teentjes knoflook (ongepeld)
- 1 el extra vergine olijfolie
- 30 g verse gember
- 30 g extra vergine olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 120 g aardappelen, geschild, in stukken (2 x 2 cm)
- 800 g water
-
1 ½
el groentebouillonpasta, huisgemaakt
lub 1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl fijn zout
- 1 tl vers gemalen zwarte peper
-
4
el kwark kaas
lub 4 el Griekse yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 5.74 g
- Węglowodany
- 9.46 g
- Tłuszcz
- 13.05 g
- Błonnik
- 1.89 g
Alternatywne przepisy
Romige vegan broccoli en kaas soep
1h 15min
Mexicaanse kippensoep
40 Min
Linzensoep met spinazie
50 min
Pompoensoep
35 Min
Romige courgettensoep
25 Min
Cake met polenta, mandarijn en amandelen
2h 35min
Antioxidantenboost
10 min
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45 Min
Ontstekingsremmende Papaya-kurkuma-gember-chia smoothie
10 min
Romige tomatensoep
25 Min
Kikkererwtensoep met spinazie
40 Min
Zachte wortelsoep met venkel
40 Min