Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g rode paprika, in stukken (3 x 3 cm)
- 150 g rode uien, in vier gesneden
- 2 teentjes knoflook (ongepeld)
- 1 el extra vergine olijfolie
- 30 g verse gember
- 30 g extra vergine olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 120 g aardappelen, geschild, in stukken (2 x 2 cm)
- 800 g water
-
1 ½
el groentebouillonpasta, huisgemaakt
lub 1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl fijn zout
- 1 tl vers gemalen zwarte peper
-
4
el kwark kaas
lub 4 el Griekse yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 5.74 g
- Węglowodany
- 9.46 g
- Tłuszcz
- 13.05 g
- Błonnik
- 1.89 g
Alternatywne przepisy
Pompoensoep
35min
Aardappel-preisoep
40min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40min
Zachte wortelsoep met venkel
40min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35min
Vegetarische bonenburger
1 Std. 20 Min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15min
Soja-bolognese met courgette noedels
50 Min
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40min
Romige erwtensoep
40min
Thaise garnalenbouillon, kruidige appeltjes
1h 15min
Aziatische groentesoep met tofu
1 Std. 30 Min