Gembersoep met rode paprika

Gembersoep met rode paprika

4.1 28 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porties

Składniki

  • rode paprika in stukken (3 x 3 cm)
    150 g
  • rode uien in vier gesneden
    150 g
  • teentjes knoflook (ongepeld)
    2
  • extra vergine olijfolie
    1 el
  • verse gember
    30 g
  • extra vergine olijfolie
    30 g
  • gemalen komijn
    1 tl
  • gemalen koriander
    1 tl
  • aardappelen geschild, in stukken (2 x 2 cm)
    120 g
  • water
    800 g
  • groentebouillonpasta, huisgemaakt
    1 ½ el
    1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • fijn zout
    1 tl
  • vers gemalen zwarte peper
    1 tl
  • kwark kaas
    4 el
    4 el Griekse yoghurt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 5.74 g
Kalorie 745 kJ / 178 kcal
Tłuszcz 13.05 g
Błonnik 1.89 g
Węglowodany 9.46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...