Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z soczewicy na gniazdach spaghetti
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 porcji
Składniki
-
150 g cebuli dymki ze szczypiorkiem, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
⅓ czerwonej papryki (ok. 60 g), bez gniazd nasiennych, pokrojonej w trójkąty (1 x 1 x 1 cm)
-
530 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
300 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
3 jajka
-
200 g bułki tartej
-
mąka pszenna do oprószenia dłoni
-
600 g krojonych pomidorów, z puszki
-
20 g białego octu balsamicznego20 g białego octu winnego
-
2 łyżeczki cukru
-
1 opakowanie makaronu, suchego, typu spaghetti (ok. 500 g)
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
6 łyżek śmietany, 36% tłuszczu (ok. 75 g)
-
2 - 3 czarne oliwki, bez pestek pokrojone na małe kawałki
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
615 mg
Białko
19 g
Kalorie
2045 kJ /
488 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
82 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Kotleciki orkiszowe z bułki
1 godz. 10 min
Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim; Lody malinowo-bazyliowe
50 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min
Rybki w chlebowej panierce
40 min
"Serowa" wegańska zupa z brokułów
1 godz.
Bento z pandami
1 godz.
Kotleciki pietruszkowe
25 min