
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z soczewicy na gniazdach spaghetti
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 porcji
Składniki
-
cebuli dymki ze szczypiorkiem, pokrojonej na 3 cm kawałki150 g
-
selera pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki150 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej300 g
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu530 g
-
koncentratu pomidorowego60 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
czerwonej papryki (ok. 60 g), bez gniazd nasiennych, pokrojonej w trójkąty (1 x 1 x 1 cm)⅓
-
bułki tartej200 g
-
jajka3
-
mąka pszenna do oprószenia dłoni
-
krojonych pomidorów, z puszki600 g
-
białego octu winnego20 g
-
cukru2 łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu spaghetti (ok. 500 g)1 opakowanie
-
śmietany, min. 30% tłuszczu30 g
-
śmietany, 36% tłuszczu (ok. 75 g)6 łyżek
-
czarne oliwki, bez pestek pokrojone na małe kawałki2 - 3
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
488 kcal /
2045 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
82 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
615 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska