Urządzenia i Akcesoria
Date and tamarind chutney
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
1 Total recipe
Składniki
-
pitted dates400 g
-
white vinegar100 g
-
salt2 tsp
-
vegetable oil130 g
-
tamarind paste (see Tips)100 g
-
Kashmiri chilli powder2 tsp
-
cinnamon quills broken into thirds3
-
cardamom pods10 g
-
whole cloves10 g
-
water150 g
-
chaat masala (see Tips)10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Total recipe
Sód
5251.5 mg
Białko
14.81 g
Kalorie
11304 kJ /
2691 kcal
Tłuszcz
136.84 g
Błonnik
58.67 g
Tłuszcz nasycony
18.3 g
Węglowodany
348.97 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Five spice powder
10 min
Everyday Indian curry paste
30 min
Chaat masala
10 min
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Vada
2 godz. 35 min
Aloo tikki
55 min
Garlic and coriander naan
1 godz. 30 min
Garam masala powder
5 min
Coriander chilli chutney
5 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Roti
2 godz.