Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bundt cakes
- 130 g unsalted butter, softened, plus extra melted, to grease
- 80 g white sugar
- 1 lime, juice and zest, no white pith
- 3 eggs
- 170 g self-raising flour
- 30 g desiccated coconut
- 180 g natural yoghurt
Lime and rum syrup
- 100 g white sugar
- 100 g water
- 1 lime, juiced and 6 strips of peel, no white pith
- 40 g Malibu® rum (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2041.6 kJ / 488 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 391.5 mg
Alternatywne przepisy
Boulangère potatoes
1 Std. 40 Min
Mini chocolate bundts
45min
Green bread and mushrooms (Diabetes)
45min
Ham and cheese canelé
49 Std.
Finger lime tarts
2h 30min
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2h 10min
Easy citrus pie
1h
Soula's Spanakopita
1h 35min
Orange and almond cake
2u. 20min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h
Better banana cake
45min