Zuppa di pollo e cavolfiori

Zuppa di pollo e cavolfiori

4.3 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 scalogni a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 20 g di zenzero, radice fresca pelata e a pezzi
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di cimette di cavolfiore
  • 150 g di carota pelata e a fette (0,5 cm)
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 2 cucchiaini di curcuma in polvere
  • 500 g di petto di pollo senza pelle a pezzi (3-4 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Sód 550.7 mg
Białko 127.8 g
Kalorie 5317 kJ / 1270.8 kcal
Tłuszcz 55.4 g
Błonnik 20.4 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...