Pastéis de batata com cogumelos

Pastéis de batata com cogumelos

3.4 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 unidades

Składniki

Massa de batata
  • água
    600 g
  • batata cortada em pedaços (2 cm aprox.)
    800 g
  • queijo parmesão
    50 - 60 g
  • ovo
    1
  • pão ralado
    50 - 60 g
  • mostarda de Dijon
    10 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    1 c. chá de
Recheio de cogumelos
  • cebola
    60 g
  • alho
    2 dentes de
  • azeite mais q.b. p/ untar e fritar
    20 g
  • cogumelos frescos (cantarelos, boletus, pleurotos, etc.), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
    150 g
    150 g cogumelos Paris, cortados em pedaços (2 cm aprox.)
  • aneto só as folhas
    4 - 5 pés de
    4 - 5 pés de salsa, só as folhas
  • Pão ralado q.b. p/ panar
  • Natas azedas q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 170.4 kcal / 712.9 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 454.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...